Meny Stäng

Med enkla ord AB

Kan du förklara vad du och ditt företag gör på ett enkelt och lättbegripligt sätt? Enkla budskap når ut och går fram, oavsett om de riktas till medarbetare, media eller konsumenter.

Med enkla ord står för bred kunskap, lång erfarenhet och ett stort nätverk av duktiga kollegor och fantastiska företagare. Den erfarenhet jag samlat på mig under åren ligger till grund för den strategiska rådgivning jag i dag hjälper mina kunder med. Min bredd är min styrka – och har så varit sedan bolaget grundades för 20 år sedan.

Utöver allt skriveri inom ramen för Med enkla ord AB så har bolaget även bifirman och bokförlaget SYNK publishing www.synkpublishing.se och driver tillsammans med Mike Ward English Coach en podblogg där
Mr & Mis Understanding bjuder på hjälp med engelskan, se gärna mer på www.engelskatoptips.se Du hittar oss också på YouTube.

Kontoret ligger i Upplands-Bro, mina kunder finns över hela Sverige och ibland har jag även uppdrag internationellt.

Karina Sannefjordh

Drivs av sund nyfikenhet, gillar att lyssna för att sedan formulera, skriva och lösa kommunikationsfrågor. 

Bakgrund

  • Journalist, nyhets- och programredaktör, lokalradion, Sveriges Radio.
  • Intern och extern kommunikation, SAS informationsavdelning.
  • Certifierad instruktör, ”Kommunikation och Ledarskap”, Dale Carnegie.
  • Säljarutbildning, Dale Carnegie.
  • Diplomerad IHM Master, Kommunikation och Affärsmannaskap.
  • PR-ansvarig Skandinavien för Australiens statliga turistbyrå.
  • Managementkonsult inom kommunikation, PR- och medierelationer, intern och extern kommunikation, Burson-Marsteller Stockholm
  • Grundade Med enkla ord AB 1998.
  • Redaktör, journalist, pressekreterare, chefredaktör, projektledare, kommunikationskonsult, rådgivare kommunikation och ledarskap.
Mina verktyg
Word, penna och dator 99%
Kaffe, tålamod och alltid nära till skratt 95%
Kreativitet, nyfikenhet och envishet 99%
AudaCity, InDesign, VideoScribe, Photoshop 70%

En ledtråd till alla illustrationerna på webbsidan

När jag växte upp fanns det personer som hävdade att serier inte var kultur. Skulle man bli något vettigt här i världen så var det rejäl litteratur man skulle läsa. Rekommendationen var de gamla hederliga klassikerna av författare som Selma Lagerlöf, Ernest Hemingway och Fjodor Dostojevskij. Det fick mig att fullkomligt älska serietidningar som Fantomen, Modesty Blaise, Agent X9 och även Hälge!

Och jodå, jag har läst Brott och Straff, jag har plöjt igenom Selma Lagerlöf och även läst och funderat över Hemingways sätt att skriva, men jag har aldrig lyckats identifiera mig med dem så som jag gjorde med Fantomen! I ficklampans sken läste jag serietidningen under täcket och det tog inte lång stund förrän jag i fantasin förvandlats till Fantomens dotter,  lika stark och rättrådig som Dragos själv! 

Med enkla ord - grunden

medenklaord_logotyp

Som kommunikationsstrateg och skribent på infoavdelningar och konsultbyråer såg jag ofta hur chefer och ledare pratade förbi varandra istället för till varandra. Medarbetare jobbade på med samma sak som vanligt trots att omorganisation förändrat deras tjänster.

Jag såg företag misslyckas i sin relation till media. Säljare och återförsäljare vars säljargument och tekniska detaljer for långt över huvudet på tänkbara kunder.
Det finns företagare som hellre låter bli att kommunicera, för att de inte vet hur de ska formulera sig.

Med enkla ord AB har grundats som en effekt av allt detta och finns där när du känner dig osäker på hur du ska uttrycka dig, när du har ont om tid, när det behövs avlastning och bättre resultat.
Mitt främsta verktyg är text. Jag förstärker, förtydligar och förenklar så att dina målgrupper förstår vad du vill säga och inser fördelarna med just din verksamhet. 

Välkommen som kund!